Γεια σας αγαπημένοι μου dorisdayers!

Και παραμερίζοντας ηθελημένα τις κοινότυπες ερωτήσεις του τύπου «τι κάνετε, πώς είστε…κτλ», αν και πάντα τις εννοώ, θα μπω κατευθείαν στο ψητό, καθώς μια άλλη υπόκωφη αλλά άκρως επιβλαβής πανδημία βλέπω να εξελίσσεται ταχύτατα κάτω από το χαλάκι και με απασχολεί διαρκώς. Αυτή κατά της ψυχικής υγείας. Κι όχι δεν είμαι ειδικός, ούτε γιατρός, ούτε επιστήμων αλλά σαν απλός παρατηρητής τα πρώτα σημάδια μιας ψυχικά «άρρωστης» κοινωνίας δεν μπορώ να τα αγνοήσω. Παρατηρείστε λοιπόν μικρά και καθημερινά παραδείγματα όπως την οδήγηση στους δρόμους, τις συμπεριφορές μέσα στο σούπερ μάρκετ και φυσικά τον τρόπο που μιλάμε και εκφραζόμαστε στο μεγάλο MATRIX της εποχής, τα social media.

Κι αν και αυτό το τελευταίο πάντα μου δημιουργούσε αμηχανία και υποψίες, καθώς η συνήθης αλλά τόσο ουσιαστική λέξη friend μπήκε, μάλλον εσκεμμένα, στη ζωή μας με άλλη χρήση, όπως και το εικονίδιο της καρδιάς, αλλά και η προσωπική προτίμηση, το κατά κόσμον πια like, είναι λογικό, τρόπον τινά, σε μια τέτοια πολύμηνη περίοδο εγκλεισμού να αναζητά συχνά κανείς αυτή την εικονική επικοινωνία και παρέα και να την θεωρεί «πραγματική». Όμως ο σκοπός άραγε αγιάζει τα «μέσα»; Και ειδικότερα τα εν λόγω μέσα; Αλλά και στους δρόμους ένα ισοπεδωτικό και αποπροσανατολισμένο «εγώ» περνάει κόκκινα, πατάει αδέσποτα, βγάζει δεξί φλας και στρίβει αριστερά, φρενάρει άξαφνα και κυκλοθυμικά, και γενικά οδηγεί σα να είναι μόνο του στην Αριζόνα. Όσο για τα σούπερ μάρκετ, σκέτη Βαβέλ. Συγκρουόμενα καρότσια που σε τσαλαπατούν για να σε αποφύγουν, τσακωμοί και απωθημένα πάνω από τα πορτοκάλια, αγενή και αδικαιολόγητα ξεσπάσματα στην ταμεία και άνθρωποι με χαμένα και τρομαγμένα βλέμματα να παραμιλούν μέσα από τη μάσκα τους στους διαδρόμους. Θα μου πείτε «μα αυτά πάνω κάτω συνέβαιναν πάντα», δεν αντιλέγω, αλλά η συχνότητα και η έντασή τους δεν ήταν η ίδια καθώς η ορχήστρα πια παίζει υπό την πειθήνια καθοδήγηση δυο μαέστρων ικανότατων να προκαλέσουν το απόλυτο χάος. Θυμός και φόβος λοιπόν με τη μπαγκέτα στο χέρι, και τα φάλτσα δίνουν και παίρνουν.

Αλλά και αποχωριζόμενοι τις παλιές καθημερινές μας συνήθειες, ευθύνες και υποχρεώσεις, το μάτι μοιραία γύρισε προς τα μέσα και ο μεγεθυντικός φακός της ψυχής έβγαλε στην επιφάνεια χίλια δυο καταχωνιασμένα προσωπικά θέματα που καλύπτονταν από ένα αδυσώπητο καθημερινό fast forward. Και τώρα τι κάνουμε που πατήθηκε το pause; Μα φυσικά ξεσπάμε. Στην οικογένειά μας , στους οικείους μας, στους αγαπημένους μας, στα ζώα (την τρέλα μου μέσα), στους υπαλλήλους μας ακόμη και στα παιδιά μας. Ένα ξέφρενο μοναχικό πάρτι βίας. Στα λόγια, στις καρδιές, στα σώματα. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν καθημερινά και να προβλέπουν, με ένα στόμα και μια φωνή, πως μετά το πέρας αυτής της κρίσης η κοινωνία θα οδηγηθεί μαθηματικά σε μια περίοδο απόλυτης ασυδοσίας. Κοινώς θα βγει το θεριό από το κλουβί και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Εδώ λοιπόν έρχεται το θέμα της πρόληψης και της ατομικής ευθύνης με μια πιο ουσιαστική έννοια. Κι όχι μόνο τώρα που το πρόβλημα είναι στα σκαλοπάτια μας αλλά και γενικότερα. Γιατί όπως και να το κάνουμε οι δύσκολες περίοδοι είναι κι αυτές μέσα στο πρόγραμμα. Thats life! Δεν χρειάζεται λοιπόν η ανάλογη προετοιμασία; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για ιό, συνεπώς ούτε και για εμβόλιο. Κι από πού να το πιάσεις αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα καθώς η μοναδικότητα της ψυχής του καθενός είναι σαν τους κόκκους της άμμου στην έρημο.

Κι ενώ τρέχουμε με ευκολία στους γιατρούς για ψήλου πήδημα υπάρχουν 21 άυλα γραμμάρια, αυτά της ψυχής, που χρειάζονται εξίσου φροντίδα! Με λύπη όμως διαπιστώνω πως εν έτη 2021 υπάρχει ακόμη σε μεγάλο ποσοστό μια παγιωμένη προκατάληψη όσων αφορά το θέμα της ψυχικής βοήθειας, με φράσεις του τύπου «μα γιατί να πάω σε ψυχολόγο, δεν είμαι τρελός» ή «το’ χω, εξάλλου έχω και τα φιλαράκια μου». Για να μη θίξω και την εγκληματική στάση πολλών οικογενειών όπου δεν θέλουν με τίποτα να παραδεχτούν το πρόβλημα του δικού τους ανθρώπου. Και φυσικά πρώτη πρώτη η γνωστή δικαιολογία του «τώρα δεν έχω λεφτά». Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και δε στέκει. Πρώτον τρελός θα ήσουν αν υποφέρεις ή έστω δυσκολεύεσαι και ΔΕΝ παίρνεις βοήθεια. Δηλαδή αν έσπαγες το πόδι σου θα έμενες με σπασμένο πόδι; Δεύτερον οι φίλοι είναι παυσίπονο, και ΜΟΝΟ, καθώς έχεις ήδη προβάλει ασυνείδητα πάνω τους μια δομημένη εικόνα του εαυτού σου που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποδομήσεις, γιατί πάντα κοινωνικά οι εντυπώσεις μετράνε. Και τρίτον υπάρχουν πολύ οικονομικές λύσεις να βοηθηθείς, αν το θες και το ψάξεις. Σίγουρα δε έχεις ξοδέψει πολύ περισσότερα σε άλλα πράγματα προκειμένου να νιώσεις καλύτερα. Όσο δε για το θέμα της οικογένειας, ναι, είναι σχεδόν πάντα οι τελευταίοι που θα παραδεχτούν ή έστω θα αναγνωρίσουν ένα τέτοιου είδους «ενοχλητικό» θέμα καθώς από πίσω κυριαρχεί η εγωιστική ΕΝΟΧΗ του «κάτι έκανα λάθος». Πόσο πιο λάθος όμως είναι η στρουθοκαμηλική έλλειψη κατανόησης και συνεπώς ένα ερασιτεχνικό πασπάλισμα πάνω σε μια ανοιχτή πληγή.

Και προς θεού, για να μη παρεξηγηθώ, δεν πάω να αποδείξω ότι είμαστε όλοι ζαβοί, αλλά πώς να το κάνουμε, περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία ικανή να πυροδοτήσει άγνωστα καλά κρυμμένα ακόμη και στους πιο δυνατούς. Εξάλλου πόσα παραδείγματα έχουμε ανθρώπων που κατά τα φαινόμενα «τα είχαν όλα» αλλά δυστύχησαν βαθιά. Όσο για τις τόσο σημαντικές σχέσεις στη ζωή του καθενός, μόνο ένας ευτυχισμένος άνθρωπος μπορεί να κάνει και τον άλλον ευτυχισμένο. Όπως και στο αεροπλάνο, πρώτα θα βάλεις εσύ τη μάσκα οξυγόνου, αν κάτι συμβεί, και μετά στο διπλανό σου.

NORMA JEANE MORTENSON

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα λοιπόν παραδείγματα μιας μη έγκαιρης διάγνωσης και μιας παραμελημένης ψυχικής φροντίδας είναι και αυτό του μεγαλύτερου sex symbol αλλά και κινηματογραφικού θρύλου όλων των εποχών. Της αφοπλιστικά όμορφης και ποθητής Norma Jean ή κατά κόσμον Marilyn Monroe. Ενός θηλυκού που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της αλλά και με επιτυχίες εκατομμυρίων δολαρίων στη μεγάλη οθόνη. Ομορφιά, δόξα και χρήμα στον ύψιστο βαθμό που όμως απ’ ότι φαίνεται η ίδια δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να τα χαρεί καθώς αποτελεί ένα από τα πιο επώνυμα παραδείγματα διπολικής διαταραχής βιώνοντας στο έπακρο την ισχυρότερη απουσία, αυτή της αγάπης.

Με σαφή καθώς λένε κληρονομικότητα από τη μητέρα της, τακτική τρόφιμο πολλαπλών ιδρυμάτων, και αγνώστου πατρός, αλλά και με βαθιά τραύματα από μια άκρως ταλαιπωρημένη παιδική ηλικία, περιπλανώμενη σε πολυάριθμες ανάδοχες οικογένειες και ορφανοτροφεία, η νεαρή Norma Jean έχασε από νωρίς και το ελάχιστο δυνατό ψήγμα αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης, πέφτοντας ακόμη και θύμα βιασμού. Αναζητώντας λοιπόν διαρκώς αγάπη και επιβεβαίωση, αλλά και την ψευδαίσθηση της οικογένειας, πραγματοποιεί τον πρώτο της γάμο μόλις 16 χρονών. Με τον νεαρό άντρα της James Dougherty καταταγμένο στο στρατό, εργάζεται αναγκαστικά για τα προς το ζην πρώτα σε εργοστάσιο κι έπειτα σαν ένα αρκετά επιτυχημένο pinup model της εποχής. Και δε διστάζει για μόλις 50 αναγκαία δολάρια να πραγματοποιήσει ένα από τα πρώτα αλλά και ιστορικά ημερολόγια γυμνών φωτογραφιών. Κάτι που αργότερα θα αποτελέσει πολύκροτο σκάνδαλο, ωφελώντας όμως κατά πολύ την ήδη επιτυχημένη καριέρα της και καθιστώντας την το απόλυτο είδωλο μιας σεξουαλικής επανάστασης, ταυτόχρονα όμως καταρρακώνοντας ύπουλα και επικίνδυνα την ψυχική της κατάσταση. Κι ήταν μάλιστα αυτές ακριβώς οι φωτογραφίες η απαρχή της αυτοκρατορίας του Hugh Hefner, ιδιοκτήτη του πασίγνωστου περιοδικού Playboy, με την Marilyn γυμνή στο πρώτο εξώφυλλο του, χωρίς όμως την παραμικρή για εκείνη απολαβή.

Ύστερα λοιπόν από μικρές συμμετοχές της σε μια σειρά αδιάφορων ταινιών, και με πενιχρά συμβόλαια στην 20the Century Fox και Columbia, αλλά και με την ίδια να υποδέχεται αρκετούς παραγωγούς και σκηνοθέτες στο φλογερό της κρεβάτι, ένα καινούργιο συμβόλαιο στη Fox το 1950 την καθιερώνει πια ως μια δημοφιλή σεξοβόμβα. Μια εικόνα που η ίδια επινόησε μεθοδικά αλλά και που τελικά την παγίδευσε. Και η «χαζή ξανθιά» εικόνα της ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο το 1953 με τεράστιες επιτυχίες της όπως το «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές» και το «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο», με την ίδια να αγωνίζεται μάταια να απαλλαγεί από αυτήν, αλλά και μισθολογικά εμφανώς αδικημένη σε σχέση με άλλους συναδέλφους της και με κέρδη εκατομμυρίων στις πλάτες της.

Η ασθένεια όμως στην ψυχή της είχε ήδη αρχίσει να απλώνει τα πλοκάμια της με τη ίδια να παραπαίει, μια ενισχύοντας και απολαμβάνοντας τη δημόσια εικόνα της και μια πολεμώντας την. Το 1954 και με ένα δεύτερο διαζύγιο στα χέρια της από τον δημοφιλή, αλλά καθώς φαίνεται υπερβολικά κτητικό, ιταλό παίκτη του baseball Joe DiMaggio, η Marilyn σπάει ξαφνικά το συμβόλαιό της με τη Fox και ιδρύει τη δική της ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής. Κι αν και πάσχοντας από μια μόνιμη ανασφαλή αίσθηση ανεπάρκειας κυρίως ως ηθοποιός, χαμηλή αυτοεκτίμηση, και φόβο έκθεσης, γίνεται επιμελής σπουδάστρια του Actor Studio παλεύοντας γενναία με τους δαίμονές της και μελετώντας ακατάπαυστα την υποκριτική του μέθοδο, υπό τις θεόσταλτες για εκείνη οδηγίες του μέντορα της Lee Strasberg.Με τον ίδιο αργότερα να ομολογεί με ένοχη ειλικρίνεια πως το σπάνιο ταλέντο της ήταν εφάμιλλο μεγάλων βιρτουόζων της υποκριτικής, όπως του Marlon Brando και της Vivian Lee, καθώς βυθιζόταν τόσο βαθιά στον εκάστοτε ρόλο που της ήταν σχεδόν αδύνατο να επανέλθει. Η προκλητική της εικόνα όμως εξακολουθούσε να επισκιάζει οποιαδήποτε προσπάθειά της και η φωτεινή επιγραφή του συμβόλου του σεξ να τυφλώνει του πάντες.

Το 1955 ξαναγυρίζει στη Fox με καλύτερη για εκείνη όρους κυρίως όμως οικονομικούς και επιλογής συνεργατών αλλά στην ουσία με το αδηφάγο στόμα του κοινού κάτω από το λευκό της φουστάνι. Η ίδια, τις μόνιμες άγρυπνες νύχτες της, προσπαθεί να ισορροπήσει με την παρήγορη συντροφιά του αλκοόλ και σωρεία υπνωτικών χαπιών αλλά και γράφοντας ποιήματα που υπογραμμίζουν την μεγάλη της ψυχική αστάθεια. « Άραγε όταν μια γυναίκα αδυνατεί να εκφράσει δυνατά τις σκέψεις τις και αρκείται στο να τις γράφει και να χαμογελά, τότε αυτές δεν έχουν αξία, και είναι πράγματι χαζή; Βοήθεια, ζητώ βοήθεια».

Το τελειωτικό όμως ψυχικό χτύπημα για εκείνη, κι έχοντας ήδη κλονιστεί σοβαρά από δύο αποβολές, έρχεται με την προδοσία του τρίτου συζύγου της, του αναγνωρισμένου μεν αλλά πολιτικά καταδιωκόμενου θεατρικού συγγραφέα Arthur Miller, όταν διαβάζοντας τυχαία το ανοιχτό ημερολόγιό του η φράση « κακώς παντρεύτηκα αυτή τη χαζή ατάλαντη για μια άδεια» θα τη βυθίσει στο απόλυτο σκοτάδι. Ακολουθεί ένα τρίτο διαζύγιο και η επαφή της με την πραγματικότητα ολοένα και χάνεται, με τους συναδέλφους της, αγανακτισμένους πια, να αδυνατούν να συνεργαστούν μαζί της αλλά και με την ίδια μόνιμα αργοπορημένη, να καταρρέει συχνά στο πλατό και να αναβάλει συνεχώς γυρίσματα δημιουργώντας χάος αλλά και οικονομική καταστροφή στις εκάστοτε παραγωγές.

Και η αρχή του τέλους άρχισε πια να διαφαίνεται με τη σχεδόν κινηματογραφική της δραπέτευση, υποβοηθούμενη από τον μοναδικό πιστό της DiMaggio, από γνωστό ίδρυμα ψυχικής υγείας, προσπαθώντας απέλπιδα να γλυτώσει τον άκρως βασανιστικό, κατά την ίδια, εγκλεισμό της , ούσα όμως πια και δημοσίως στιγματισμένη με το ανελέητο πόρισμα της σοβαρής της διπολικής διαταραχής. Εμφανώς καταβεβλημένη και ολομόναχη αποσύρθηκε και απομονώθηκε σε μια βίλα στην περιοχή Brentwood του Loς Angeles όπου και στις 4 Αυγούστου του 1962 το ποθητό της κορμί παραδόθηκε για πάντα σε μια υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Κι αν και ακολούθησαν άπειρα σενάρια ακόμη και δολοφονίας της, κυρίως λόγω «στενών σχέσεων» με τα αδέλφιa Kennedy, το σίγουρο είναι πως η παντελώς αθωράκιστη «ξανθιά» της εικόνα έγινε βορά όχι μόνο του κόσμου αλλά και της ίδιας της της ψυχής.

TIP: Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να παρακολουθήσετε μια υπέροχη διαδρομή στη ζωή αυτής της τόσο παρεξηγημένης σταρ, γεμάτη ακόμη και με άγνωστες στο ευρύ κοινό πληροφορίες, σας προτείνω τη μίνι σειρά, 2 επεισοδίων, “The Secret Life Of Marilyn Monroe”, βασισμένη στο ομότιτλο best seller, που μπορείτε να τη βρείτε στην πλατφόρμα βιογραφιών της Ertflix. Με την Kelly Garner σε μια από τις πιο ευαίσθητες εκδοχές αυτής της παγκόσμιας και διαχρονικής ντίβας, αλλά και με την καθηλωτική Susan Sarandon στον ρόλο της ψυχικά διαταραγμένης μητέρας της. Βραδάκι, ποτάκι και μια Norma Jeane που θα σας συγκινήσει και θα σας συναρπάσει!

SMELLS LIKE … GIN SPIRIT

Με τούτα και με κείνα όμως μια διαταραχούλα την έπαθα η γυναίκα και αντί να καταφύγω στο αγαπημένο μου ποτάκι και να κατεβάσω τη μπουκάλα είπα… να τη μαγειρέψω. Ιδού λοιπόν μια λαχταριστή συνταγή ζυμαρικών με σολομό και gin που σίγουρα θα σας «μεθύσει» με τη νοστιμιά της.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα πέννες ολικής άλεσης)

250-300 gr καπνιστό σολομό (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)

Ξύσμα από 2 lime

2 φέτες lime (κομμένες σε κυβάκια χωρίς τη φλούδα)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε μέτριες ροδέλες)

1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

2 γλυκές πιπεριές, 1 κόκκινη & 1 κίτρινη (κομμένες σε κυβάκια)

Αλάτι (λίγο)

Μαύρο πιπέρι

1 κ.γ μαύρη ζάχαρη

1 φλυτζάνι τσαγιού gin

1 κρέμα γάλακτος (200ml)

2 κ.σ ελαιόλαδο

Η ΕΚΤΕΛΕΣH

STEP 1 Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ή με έναν κύβο λαχανικών.

STEP 2 Χτυπάτε σε γουδί τον άνηθο, το ξύσμα lime, 4 κυβάκια lime, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ελαφρά.

STEP 3 Απλώνετε το μίγμα πάνω στο σολομό, προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

STEP 4 Τσιγαρίζετε (σε χαμηλή φωτιά) το μίγμα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτοντας και τα κρεμμυδάκια.

STEP 5 Σβήνετε με το gin, προσθέτετε λίγο αλάτι, τα υπόλοιπα κυβάκια lime και τη ζάχαρη και τα αφήνεται για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

STEP 6 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

STEP 7 Σερβίρετε τα ζυμαρικά με όση σάλτσα επιθυμείτε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ και… φυλάξτε και καμιά μπυρίτσα για τo hangover!!

A WARDROBE FULL OF … JEAN

Κι επειδή πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι, αλλά και ύστερα από τόσο «Jeane, Gin» η γνωστή επιδρομή στη ντουλάπα ήταν πια αναπόφευκτη προς ανεύρεση και δημιουργία μα φυσικά τι άλλο εκτός από διαχρονικών και παιχνιδιάρικων jean outfits. Και για να είμαι ειλικρινής η πρώτη γνωριμία μου, κάποιες δεκαετίες πίσω, με αυτό το denim πανί δε με ενθουσίασε και τόσο, καθώς το βρήκα κάπως σκληρό και άκαμπτο στα πασίγνωστα και πολυφορεμένα τότε Lewis 501 jean παντελόνια. Η αλήθεια είναι όμως πως από τότε μέχρι σήμερα η γκάμα του σε πάσης λογής ρούχα, αλλά και η υφή του, έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί τόσο πολύ που αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε γκαρνταρόμπας και στυλ αλλά και μια safe και άνετη επιλογή για όλα τα look, τις ώρες και τις εποχές.

DENIM TROUSERS & SHIRTS

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα αγαπημένα και απαραίτητα jean παντελόνια! Σε αυτό το ρούχο λοιπόν με χαρά ανακάλυψα τόσο μια συνεχώς αναπτυσσόμενη χρωματική παλέτα όσο και ποικίλα και ευφάνταστα κοψίματα στα πατρόν τους, ικανά να κολακεύσουν όλους τους σωματότυπους. Αλλά και το denim πανί τους έχει πλέον μια αίσθηση πολύ πιο μαλακή και εύκαμπτη, επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο με την ανάλογη ελαστίνη. Ένα άνετο boyfriend λοιπόν ή mom fit jean παντελόνι, με σκισίματα ή χωρίς, είναι το ρούχο που μπορείς να τραβήξεις από την ντουλάπα σου ακόμη και με κλειστά μάτια και να υπνοβατήσεις στους δρόμους ούσα πλήρως ενταγμένη σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Όσο για τον πολυφορεμένο και παρεξηγημένο jean σωλήνα, άρτι αντικατεστημένο από πιο loose και crop trouser versions, ομολογώ πως τον αγαπώ εξίσου καθώς μια ψηλόμεση και σκουρότερη εκδοχή του μπορεί να εξισορροπήσει εύκολα στο μάτι τον κορμό του σώματος με τα πόδια, αλλά και να χρησιμοποιηθεί άνετα για πιο θηλυκές και cool νυχτερινές εξόδους (μη φωνάζετε, θα βγούμε κάποια στιγμή, δε μπορεί). Στην προαναφερθείσα δε και σύγχρονη crop εκδοχή τους ένα αντίστοιχο crop φούτερ με logo και ένα ζευγάρι αθλητικά αποτελούν εγγύηση μιας πλήρως ενημερωμένης και ολοκληρωμένης εμφάνισης γεμάτη σιγουριά, άνεση και αυτοπεποίθηση.

Τέλος ποιά θα πει όχι στην αγαπημένη και άκρως κολακευτική jean καμπάνα που σμιλεύει επιδέξια τους μηρούς και τους γλουτούς και σε ταξιδεύει σε πιο bohemian και ξέφρενες εποχές. Και για τις πιο τολμηρές, μια πιο κοντή ανοιξιάτικη εκδοχή της, ιδανικά σε λευκό χρώμα, θα προϋπαντήσει την αναζωογονητική αυτή εποχή με τον καλύτερο τρόπο. Και φυσικά αξίζει εδώ να αναφέρουμε την πρόσφατη τελευταία λέξη της μόδας, το total denim look. Ένα απλό λοιπόν κλασικό ή και πιο ρομαντικό με βολάν jean πουκάμισο, πάνω από το denim παντελόνι της επιλογής σας θα μετατρέψει εύκολα ένα τόσο απλό σύνολο σε ανάλογο μιας σύγχρονης πασαρέλας.

DENIM SKIRT

Όπως είπαμε όμως αυτό το πρακτικό βαμβακερό πανί χρησιμοποιείται πια και σε διαφόρων ειδών ρούχα εκτός από παντελόνια. Μια girly λοιπόν jean mini φούστα με το αγαπημένο σας t-shirt κι ένα κατακόκκινο ζευγάρι σταράκια (το λατρεύω αυτό το χρώμα τους με jean) θα ανεβάσει όχι μόνο τη δική σας διάθεση αλλά και όλων όσων σας συναντήσουν. Επειδή όμως η μόδα προστάζει διαρκώς πειράματα και αλλαγές μια πιο pencil και midi εκδοχή της θα κάνει σίγουρα τη διαφορά. Και φυσικά ποιός μπορεί να παραβλέψει το πρακτικότατο και διαχρονικότατο denim jacket. Σε κλασική αλλά και μια πιο σύγχρονη oversized γραμμή, θα αποτελέσει την ασφαλέστερη κίνηση και επιλογή σας πριν κλείσετε την πόρτα.

DENIM DRESS UP & PLAYSUITS

Και περνάμε σε μια πιο ξεχωριστή και παιχνιδιάρικη κατηγορία denim ρούχων. Αυτή που συστήνει αυτό το λιτό και κρουστό πανί σε θηλυκά πουκαμισοφορέματα αλλά και μοντέρνες ολόσωμες φόρμες. Όσο για τα ανάλαφρα αλλά και τόσο ανεπιτήδευτα σέξι denim playsuits το μυαλό μου δε γίνεται να μην πάει στους Dukes (δε θέλω σχόλια για την ηλικία μου), και στην πανέμορφη Daisy, με το κυρίαρχο αλλά και θηλυκό denim look της και τις χαρακτηριστικές καουμπόικες μπότες της, να αφήνουν κυριολεκτικά εποχή. Τέλος, με έκπληξη ανακάλυψα πως, αν και κάπως ανδρόγυνο, το κορίτσι του βενζινάδικου με το καρό πουκάμισο και τη σαλοπέτα  θα αποτελεί πάντα την απόλυτη ανδρική φαντασίωση. Γεγονός που επιβεβαιώνει πως τελικά … ΑΒΥΣΣΟΣ  Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Και μιας και είπαμε για ψυχή εγώ τώρα αφού τα’ πα και ηρέμησα λέω έτσι με το άνετο jean παντελονάκι μου, ένα πιάτο μεθυσμένες από gin πέννες και μια παλιά ταινία με την αγαπημένη μου Norma Jeane να σας αφήσω μέχρι την επόμενη φορά αφού ο ΣΤΟΧΟΣ και αυτής της εβδομάδος αισθάνομαι πως σίγουρα … ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ !!!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι να αγκαλιάσετε και να φροντίστε τον εαυτό και τη ψυχούλα σας με τον καλύτερο τρόπο xxx

6 Comments

 1. JEANE GIN JEAN, Τι ωραίο παιχνίδι λέξεων, εννοιών κ όχι μόνο. Τα πάντρεψες εξαιρετικά στο άρθρο σου Ντορινα μου. Μπράβο!! Και πάλι πολύχρονη. Να σε χαιρόμαστε 💖🥂

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Και για τις όμορφες ευχές καθώς όχι μόνο εγώ αλλά γιόρταζε και το blog!!!

 2. Υπέροχη Merilyn! Οι επιλογές των ρούχων είναι καταπληκτικές όπως πάντα. Όσο για τις πέννες… περιμένω…

  1. Ευχαριστώ πολύ πολύ όμορφη μου!
   Τα καλύτερα πάντα για τα κορίτσια μου 😘😘😘

 3. Άλλο ένα καταπληκτικό άρθρο. Τα ζυμαρικά θα τα φτιάξω οποσδηποτε Μπράβο Ντορινα και πάλι να σε χαιρόμαστε!!

 4. Αχ πόσο χαίρομαι που σου άρεσε!!
  Ναι ναι φτιαξε τα είναι σούπερ, μόνο μην τα δώσεις στα παιδιά και κουτουλάνε!Χα χα 🙃💋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *