Γεια σας doris-dayers!

Όχι αυτή τη φορά δεν θα σας κάνω τις κλασικές ερωτήσεις του τύπου «τι γίνεται, πώς πάει, πώς νιώθετε…κτλ». « Πώς να νιώθουμε κουκλίτσα μου, εδώ λέμε να πάμε για ποτό και δεν βρίσκουμε τραπέζι». Ότι και να πείτε έχετε δίκιο αλλά μια καινούργια εβδομάδα, και τί εβδομάδα, ξεκινάει στο σπίτι της dorisday και είπα, όπως πάντα, να τη μοιραστώ μαζί σας. THE WEEK OF LOVE!  Εν όψει αυτού του κατακαημένου Αγίου, του Βαλεντίνου (τι τέλειο όνομα), που μια τον θεοποιούμε και τον λατρεύουμε και μια τον ρίχνουμε στο πυρ το εξώτερον. Ανάλογα λοιπόν με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσωπική μας ζωή ακολουθούν και οι αντίστοιχες δηλώσεις. « Αυτή η γιορτή είναι φουλ εμπορική, για τα μαγαζιά γίνεται», « τι ρατσιστική γιορτή είναι αυτή, δηλαδή εμείς οι αζευγάρωτοι δεν έχουμε ψυχή;», « άραγε θα το θυμηθεί και θα μου φέρει κάνα λουλουδάκι;», « αχ πόσο θα’ θελα να το γιορτάσουμε ρομαντικά τα δυο μας όπως στις ταινίες», και γενικότερα η μπίλια πάει κι έρχεται σχετικά με αυτή τη παρεξηγημένη, καθώς φαίνεται, γιορτή.

Κι ενώ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ανήκα κι εγώ για χρόνια στην κατηγορία του καταφανούς κραξίματός της, κάτι μέσα μου άρχισε να επαναστατεί και να με παροτρύνει να κοιτάξω με ειλικρίνεια στον καθρέφτη της ψυχής και της καρδιάς. Ε ναι λοιπόν ήθελα πολύ να τον γιορτάσω! Με όλα τα τζάντζαλα και τα μάντζαλα αυτής της κατακόκκινης γιορτής. Με μουσική και ρομαντικές ταινίες, γλυκά, καρδούλες κι όλα τα φρου φρου και τα αρώματα του ερωτύλου Αγίου. Και δεν υπάρχει γιατί! Γιατί ο εγκλεισμός φέρνει σκέψεις και αναθεωρήσεις, γιατί μεγαλώνω και οι γωνίες στρογγυλεύουν…. ή απλά γιατί έτσι!

Και μόνο όταν ξεκίνησα να σας γράφω αυτές τις αράδες συνειδητοποίησα πως στην υπέροχη  γλώσσα μας η διεθνής λέξη LOVE εμπεριέχει πολύ περισσότερες έννοιες. Πόθο, καψούρα, έρωτα, λατρεία, αγάπη. Στάθηκα λοιπόν στην τελευταία. ΑΓΑΠΗ. Ο πρωταθλητής των λέξεων και των εγκλημάτων, ο ωραιότερος και δυσκολότερος δρόμος, η βενζίνη μας, το σημείο αναφοράς. Κι αμέσως μου αποκαλύφτηκε ο σημαντικότερος λόγος για να γιορτάσω. Γιατί ΑΓΑΠΩ. Αγαπώ στ’αλήθεια τους σημαντικούς και τις σημαντικές της καρδιάς μου, που οι καταστάσεις το έφεραν έτσι ώστε να μοιραζόμαστε με τον ομορφότερο τρόπο στιγμές, καλές και κακές, και τελικά να κάνουμε παρέα τη διαδρομή της ζωής. Για αυτούς λοιπόν τους λίγους αλλά  πολύτιμους «συντρόφους», που το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη (συν+τρέφω) χωρίς την απαραίτητη ταμπέλα του «ζευγαριού», αυτή τη φορά θέλω πραγματικά να τους γιορτάσω! Και ο στόχος της εβδομάδος πήρε αμέσως τα ηνία!

VALENTINE’S SOUNDTRACK

Έτσι λοιπόν, όπως και στις ταινίες όπου υπάρχει πάντα και το αντίστοιχο soundtrack, έπρεπε να βρω κι εγώ το δικό μου! Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκα καθόλου μιας και η μελωδία του με συντροφεύει για χρόνια, ερμηνευμένο από μια καλλιτέχνιδα που κατά τη γνώμη μου ξεπερνά κατά πολύ το χαρακτηρισμό «τζαζ τραγουδίστρια». Τη Sarah Vaughan ή αλλιώς «The Divine One». Κι αυτό ακριβώς ένιωσα  όταν την άκουσα για πρώτη φορά πριν από είκοσι χρόνια. Μία θεϊκή παρέμβαση. Μια εξωγήινη βελούδινη και πλούσια φωνή με αδιανόητη έκταση μου έλεγε την ιστορία του τραγουδιού αυτοσχεδιάζοντας τόσο αφοπλιστικά πάνω στις νότες που έμεινα ακίνητη και μαγεμένη καθ’όλη τη διάρκειά του. Ήταν σα να άκουγα κυριολεκτικά τρείς φωνές μαζί. Μια γυναικεία, μια αντρική και μία λυρική σοπράνο σε ένα πάντρεμα που μόνο μια ιδιοφυής βιρτουόζα θα μπορούσε να διαθέτει. Και φυσικά έκτος του ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα είδωλα της τζαζ μουσικής με αναρίθμητα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, υπήρξε και καθοριστική επιρροή σε μεγάλες ντίβες των μετέπειτα γενεών, με ξεκάθαρη και πασιφανή αυτή στην ξεχωριστή φωνή της λατρεμένης μου Amy Winehouse. Το «κατακόκκινο» λοιπόν ταξίδι μου δε θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα παρά με την σαγηνευτική μουσική υπόκρουση του “My funny Valentine” σε μια ξεχωριστή live εκτέλεση από την μοναδική “Sassy”. Δυναμώνουμε το volume, σαλπάρουμε και …καλή μας ακρόαση!

VALENTINE’S MOVIES

Και τι σοι ταξίδι στα αληθινά συναισθήματα της καρδιάς θα ήταν αυτό χωρίς το μέλωμα στον καναπέ από την προβολή συγκινητικών και εξαιρετικά ρομαντικών love story ταινιών. Αποφάσισα λοιπόν να ξεχωρίσω και να σας παρουσιάσω τις δύο αγαπημένες μου, ιδανικές θεωρώ προτάσεις για την εν λόγω γιορτή, που παρακολουθώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και που καταφέρνουν πάντα να με συνταράξουν, να με ταξιδέψουν και να μου υπενθυμίσουν το όνειρο.

  • THE WAY WE WERE (ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ)

Τι να πει κανείς για αυτό το κλασικό πάντρεμα δυο φαινομενικά αταίριαστων πλασμάτων που επιβεβαιώνουν απόλυτα το λαϊκό απόφθεγμα πως τα αντίθετα όντως έλκονται! Της πολιτικά ανήσυχης, υπερδραστήριας, παθιασμένης και αν και όχι τόσο εμφανίσιμης ωστόσο ευχάριστα αστείας και σαγηνευτικής Katie ,ερμηνευμένη μαγευτικά από την πολυτάλαντη και δυναμική Barbra Streisand και του Hubbell, ενός υπερβολικά όμορφου αλλά ,ίσως και γι’ αυτό ακριβώς, επιφανειακού, αδύναμου και αρκετά δειλού άντρα που, με τη βοήθεια του ποτού, κυνηγά το όνειρο του σεναριογράφου του Hollywood και που δημιουργεί κατ’ επέκταση μονοδιάστατες και ασήμαντες ερωτικές σχέσεις, ερμηνευμένο από το ξανθό διαχρονικό καλλονό Robert Redford που το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι απλά να κοιτά στην κάμερα κι όλα τα άλλα έρχονται μαγικά με την αδιαφιλονίκητη δύναμη της ομορφιάς. Μια σχέση σταθμός στη ζωή και των δύο που, αν και οι μεγάλες διαφορές τους δε θα καταφέρουν να τη ριζώσουν στο χρόνο, θα αφήσει ωστόσο το κατακόκκινο σημάδι της και στις καρδιές των πρωταγωνιστών αλλά και αδιαμφισβήτητα στο κοινό που την παρακολουθεί!

  • THE NOTEBOOK (ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ)

Παιδιά εδώ υπάρχει πρόβλημα! Μεγάλο πρόβλημα! Τι ταινία παναγία μου! Τι κλάμα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ! Από πού να αρχίσω. Από την μαγική σκηνοθεσία του, έλληνα παρακαλώ, Nick Cassavetes (η σκηνή της βαρκάδας με τους κύκνους απλά δεν υπάρχει). Το υπερσυγκινητικό, αληθινά συναισθηματικό και στα όρια του μελό, που αυτή τη φορά όχι απλά δεν ενοχλεί αλλά του ταιριάζει απόλυτα, σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Nicolas Sparks. Τους 4 πρωταγωνιστές μιας ταραχώδους ερωτικής ιστορίας  ενός νεαρού, στην αρχή, ζευγαριού, της Allie, ενός 17χρονου υπερπροστατευμένου πλουσιοκόριτσου, ερμηνευμένη φρέσκα, χαριτωμένα και δροσερά από την πανέμορφη Rachel McAdams και του Noah, ενός φτωχού αλλά τολμηρού αγοριού της εργατικής τάξης, ερμηνευμένο από τον σούπερ γοητευτικό (ναι δηλώνω κι εγώ την εκατομμυριοστή groupie του) αλλά και με το χάρισμα ενός σαγηνευτικά φυσικού παιξίματος Ryan Gosling. Η χημεία τους, που πολύ λογικά τους οδήγησε και σε ζευγάρι στη ζωή, απλά διαπερνά την οθόνη και σε πείθει απόλυτα για την ύπαρξη ενός αληθινά μεγάλου έρωτα. H διήγηση όμως της ιστορίας γίνεται σταδιακά στην ταινία από τον αρκετά μεγάλης ηλικίας Duke, ερμηνευμένο τόσο τρυφερά και συναισθηματικά από τον υπέροχο James Garner , ο οποίος διαβάζει καθημερινά στην επίσης ηλικιωμένη και με άνοια αγαπημένη του (της οποίας το όνομα δεν θα σας αποκαλύψω καθώς είναι και το twist της ταινίας) ένα ημερολόγιο. Η καθηλωτική φυσικά ερμηνεία της Gena Rowlands (μητέρας του σκηνοθέτη) στο ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας καθώς και η απόδοση μιας αγάπης μεταξύ τους που ξεπερνά και τον θάνατο σίγουρα θα σας συγκλονίσουν και η zewa θα κάνει τη διαφορά!

VALENTINE’S SWEET DESSERT

Κι μετά από τέτοιο συναισθηματικό τραμπάκουλο τι καλύτερο από ένα «κατακόκκινο» γλυκάκι για να μας ανεβάσει το γλυκαιμικό και να συνεχίσουμε ακάθεκτες το ταξίδι μας. Βουρ λοιπόν στη κουζίνα για τη δημιουργία των εντυπωσιακών ,πεντανόστιμων αλλά και τόσο ταιριαστών στην ημέρα red velvet cupcakes.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

(θα χρειαστείτε 2 φόρμες για 16-18 περίπου cupcakes μαζί με τα ειδικά χαρτάκια τους )

Για τα κέικ:

250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

120ml γάλα (εγώ έβαλα αμυγδάλου)

200gr ζάχαρη (μπορείτε και καστανή)

2 αυγά

1,5κ.σ σκόνη κακάο

1κ.γ κόκκινο χρώμα (προτιμήστε ειδικό ζαχαροπλαστικής και όχι από τα σούπερ μάρκετ καθώς δεν θα μπορέσει να καλύψει το κακάο)

Για το frosting:

100gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200gr τυρί κρέμα

300gr ζάχαρη άχνη

3/4κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τα κέικ)

STEP 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 C.

STEP 2 Ανακατεύουμε (στο μίξερ καλύτερα) το βούτυρο με τη ζάχαρη.

STEP 3 Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

STEP 4 Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο και το χρώμα.

STEP 5 Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

STEP 6 Γεμίζουμε τις φόρμες (αφού έχουμε βάλει σε κάθε θήκη και τα ειδικά χαρτάκια) στα 2/3 και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

TIP: Στο τέλος του ψησίματος τρυπάμε ένα κέικ στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή τότε τα κεκάκια μας είναι έτοιμα!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για το frosting)

STEP 1 Ανακατεύουμε στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο και τη βανίλια.

STEP 2 Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη αφού την έχουμε (οπωσδήποτε) περάσει από κόσκινο για να μη σβολιάσει.

STEP 3 Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα κεκάκια αφού έχουν κρυώσει εντελώς. Μπορείτε αν θέλετε να τα στολίσετε και με διάφορα βρώσιμα διακοσμητικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο κι έτσι να απογειώσετε εκτός από τη γεύση και την εμφάνισή τους.

TIP: Χτυπήστε μόνο για 2-3 λεπτά το frosting και σε χαμηλή ταχύτητα γιατί αλλιώς θα αραιώσει και δεν θα μπορέσει να σταθεί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!

34340

VALENTINE’S STYLISH OUTFITS

Το ταξίδι μας στα ανοιχτά της αγάπης συνεχίζεται απτόητο, κι αφού τακτοποιήσαμε και χρωματίσαμε κατάλληλα το φλέγον θέμα του ουρανίσκου ήρθε η ώρα να επιμεληθούμε αναλόγως και μια φλογερή εμφάνιση. Ναι ξέρω είμαστε σε καραντίνα, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι κλειστά και τους δικούς μας τους βλέπουμε με το κιάλι αλλά ένας λόγος παραπάνω να βγάλουμε έστω και για μια μέρα, και τι μέρα, τις φόρμες και να πρωταγωνιστήσουμε στη δική μας «ταινία» έστω και στο σαλόνι μας.

VALENTINE’S DRESS

Και φυσικά ο πρωταγωνιστής της βραδιάς δε θα μπορούσε να είναι άλλος από ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ. Μακρύ ή κοντό, με παγιέτες ή ματ, όπως νιώθει η καθεμία, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας κάνει να νιώσετε μια σέξι και δυναμική lady in red.Το χρώμα έτσι κι αλλιώς, και πόσο μάλλον το κόκκινο, όταν το φοράμε μας αλλάζει πάντα τη διάθεση και μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Απαραίτητα πολεμοφόδια και τα δύο για την εν λόγω γιορτή. Και με τόσους πλανήτες στο Λιοντάρι ένα μακρύ, τύπου red carpet, φόρεμα με παγιέτες που αναδεικνύει διακριτικά τη σιλουέτα θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Κατά τη γνώμη μου στο εν λόγω look τα αξεσουάρ θα ήταν καλό να είναι σε πολύ ήσυχους τόνους έως και μηδαμινά καθώς η παγιέτα, αν και καλό είναι να δώσετε προσοχή στο μέγεθός της (όσο μικρότερη τόσο καλύτερα) θα δώσει και με το παραπάνω την έξτρα λάμψη που θέλετε. Αλλά και για ένα πιο κλασσικό σοφιστικέ look, που δεν χάνει όμως καθόλου σε θηλυκότητα, ένα σκέτο pencil κόκκινο φόρεμα με ιδιαίτερο κόψιμο και μέχρι το γόνατο θα ανταποκριθεί πλήρως στο θέμα της βραδιάς. Εδώ τα αξεσουάρ μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο με πρώτη μου επιλογή τα εξίσου glamorous μαύρα για ένα πιο σύγχρονο και in fashion αποτέλεσμα. Κι αν και δεν είμαι καθόλου fan του ασορτί ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες κόκκινες γόβες από λουστρίνι θα αιφνιδιάσουν την αναμενόμενη και safe επιλογή των πολυφορεμένων μαύρων.

VALENTINE’S JUMPER

Αλλά και για όσες προτιμούν μια πιο άνετη, cozy και λιγότερο βραδινή εμφάνιση ένα απλό μαύρο lingerie dress με την απαραίτητη κόκκινη νότα ενός πιο κοντού και κρουστού πουλόβερ θα αναδείξει τη θηλυκότητά σας με το γνωστό τρικ του επιμελώς ατημέλητου. Ένα opaque (50den) μαύρο καλσόν, για να αντιστρέψει την εντύπωση του νυχτικού σε φόρεμα, καθώς και ένα ζευγάρι μαύρες μπότες (δεν ξέρω γιατί αλλά σχεδόν πάντα τις προτιμώ σε καστόρι καθώς μου δίνει μια πιο περιποιημένη αίσθηση) θα σας κάνουν το πιο cool και it girl της βραδιάς αλλά και μια ενημερωμένη fashionista.

VALENTINE’S COAT

Αλλά ακόμη κι αν το πρόγραμμα της ημέρας εμπεριέχει μία απρόσμενη ρομαντική βολτίτσα υπάρχει φυσικά και η αντίστοιχη πινελιά επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό και κατακόκκινο παλτό που σίγουρα θα κάνει τη διαφορά και θα αποδώσει τον ανάλογο φόρο τιμής και στον αγαπημένο μας Άγιο. Στο μόνο που θα έδινα αρκετή προσοχή είναι στην υφή του καθώς ένα τόσο έντονο χρώμα δείχνει πολύ πιο classy σε απλές κρεπ μάλλινες ή τσόχινες υφές παρά σε γούνινες ή μπουκλέ. Ένα total black σύνολο από μέσα είναι ο ιδανικότερος συνδυασμός που θα ισορροπήσει αλλά και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την έντονη χρωματική μας επιλογή. Κι επειδή οι λεπτομέρειες συνήθως κάνουν τη διαφορά ένα λεπτό κόκκινο ζωνάκι κι ένα ζευγάρι ρετρό κόκκινα μποτάκια θα απογειώσουν το στυλ σας προσδίδοντας ταυτόχρονα και μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

VALENTINE’S NIGHTWEAR

Φτάσαμε λοιπόν στην νύχτα την ξελογιάστρα, τη νύχτα την όμορφη, που λέει και το άσμα. Κι όχι δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτές που θα πάρουν αγκαλιά τον καλό τους αλλά σε όλα απανταχού τα θηλυκά αγκαλιά με τα σκυλιά τους, τα γατιά τους, τα λούτρινά τους, τα σοκολατάκια κι οτιδήποτε γενικά σας γαληνεύει την καρδούλα. Και μπορεί η multitasker  γυναίκα του σήμερα να τρέχει και να μη φτάνει, μην έχοντας χρόνο ούτε για να ξυστεί αλλά θα το λέω και θα το ξαναλέω πώς πάνω απ’όλα είμαστε γυναίκες και είναι απαραίτητο να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να διατηρούμε αλλά και να ενισχύουμε αυτή την υπόσταση. Και τι πιο όμορφο από μια περιποιημένη γυναίκα που κοιμάται. Είναι αδύνατο φυσικά να ξυπνάμε κάθε μέρα σα να παίζουμε σε σαπουνόπερα αλλά αυτό το βράδυ έχουμε γιορτή κι ένα μακρύ μαύρο σατέν νυχτικό, απλό και διαχρονικό, με ένα λεπτό χιαστί να χαϊδεύει την πλατούλα (κορίτσια ποντάρετε ακράδαντα στα χιαστί σας λέω), αλλά και ένα ζευγάρι σατέν κόκκινες πυτζάμες σε ανδρικό κόψιμο θα σας παραδώσουν στην αγκαλιά του Μορφέα με ανανεωμένη ψυχολογία κι ένα γιορτινό χαμόγελο αντάξιο για γλυκά και κόκκινα όνειρα.

Το κατακόκκινο καράβι μας έπιασε πια λιμάνι με την ανάμνηση ενός όμορφου ταξιδιού γεμάτο βελούδινες μουσικές, συγκινήσεις και φλογερά εδέσματα αλλά πάνω απ’ όλα γεμάτο με το κατακόκκινο χρώμα του έρωτα και της αγάπης που θα φωτίζει ανά τους αιώνες τις ψυχές των ανθρώπων και που όταν μας επισκέπτεται μια φωνούλα μέσα μας λέει με σιγουριά πως … Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι αγάπη σε ότι χρώμα εσείς θέλετε!! Ραντεβού την άλλη Δευτέρα … ποιος ξέρει με τι; xxx

4 Comments

  1. Έτσι μπράβο ντορινακι μου. Ο έρωτας ζει μέσα μας, ντύνει το έξω μας κ γλυκαίνει εκτος απ την ψυχή μας κ τον ουρανίσκο μας. Υπέροχες ιδέες για την ημέρα του έρωτα. Ή μήπως κ για κάθε μέρα; Άλλωστε ο έρωτας είναι τυφλός κ απρόβλεπτος. Ας έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας να τον υποδεχτούμε. Happy Valentines Day Doris-Day ❤️

    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ καθώς το ξέρεις πως είσαι μέσα στους “ολίγους” που αναφέρω!!
      Περιμένω να γιορτάσουμε με τρέλαααααα ❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *